Психолог

Мария Петричева – Психолог, психоаналитична психотерапия

viber image 2

  • Диагностика и терапия;
  • Индивидуална и групова терапия на деца и възрастни;
  • Интереси в областта на лаканианската психоанализа, арт терапия, психодрама.

Казвам се Мария Петричева. По образование, професия и призвание съм психолог.  Имам магистърски степени по “Психология” и “Педагогика”. От 2009г. съм психодрама – консултант. От 2011г. се развивам в областта на психоаналитичната психотерапия. Преминала съм през обучения с различна насоченост, касаещи психотерапевтичната работа – практически курс по арт – терапия; помощ и подкрепа за хора, преживели домашно насилие; терапия на зависимости; работа с теста на Векслер за интелигентност при деца и др. Психотерапевтичната ми практика стартира от 2004г. Имам разнообразен опит в индивидуалното и групово консултиране на деца и възрастни като работата ми е супервизирана от български и международни експерти в областта.

През последните години професионалните ми интереси са фокусирани върху лаканианската психоанализа, в която продължавам да се развивам чрез лична психоанализа, посещения на семинари, индивидуална и групова супервизия и характерни за школата дейности към БОЛП /Българско Общество за Лаканианска Психоанализа/.

От края на 2016г., с подкрепата на колегата ми логопед Радостина Аврамова, стартирам проект  „Детската стая“ – терапевтично пространство за деца и младежи. Проектът е насочен към индивидуална и групова работа с деца, срещащи психични затруднения – детска тревожност, страхове, социализация, говорни смущения, симптоматика от аутистичния спектър, хиперактивност, разстройство на вниманието.

Телефон за контакт – 0877 52 46 45